Vivus blev lösningen på Zandras bilproblem

När Zandra Svensson saknade 2000 kronor för att kunna köpa bil och ta sig till jobbet blev lösningen ett snabblån från Vivus. För den som är ansvarsfull och sköter betalningen är det en bra lösning, menar hon.
– Det finns inga dolda avgifter.

23-åriga Zandra Svensson bor i Nyköping med sin pojkvän och deras hund. Hon arbetar som industrioperatör, men för att kunna ta sig till och från jobbet var hon tvungen att köpa en bil.
– Det fattades bara 2 000 kronor för att jag skulle ha råd, så jag tog mitt första snabblån hos Vivus.


Sedan det första lånet för drygt fyra år sedan har Zandra tagit tre snabblån på summor mellan 1 500 och 5 000 kronor för att kunna köpa vinterfälgar och att kunna betala räkningarna i tid. Det senare hjälpte henne att slippa förseningsavgiften på en räkning som kom innan lönen utbetalats.


Zandra brinner för ridsport och ponnyavel – och hennes stora engagemang för hästar och föreningen gör att hon inte tvekar inför att engagera sig även i andra frågor. Som frågan om snabblån.

– Jag var inne på Facebook och såg att folk verkade ha missuppfattat Vivus lån och var upprörda över tjänstens höga räntor, så jag skrev ett inlägg och berättade om mina erfarenheter av snabblånet.


Zandra skrev att lånet hade fungerat väldigt bra och att hon tyckte att det var en smidig tjänst. Du får veta precis vad du måste betala när man tar lånet och när. Så länge du sköter inbetalningen ändras inte den summan.

– Det finns inga dolda avgifter, säger Zandra.


De gånger hon har ansökt om lån online har pengarna funnits på Zandras konto inom en kvart – något som gjorde henne förvånad i början.

– Jag har inga föräldrar som jag kan be om att få låna pengar av och eftersom jag är fast anställd känns det tryggt att låna, jag vet att jag kommer att kunna betala tillbaka det när lönen kommer in på kontot.

Om du funderar på ett snabblån bör du ta ditt egna ansvar för din ekonomi och räkna på att du kan betala inom utsatt tid.

– Det är viktigt. Det fungerar bra för mig och jag kan absolut tänka mig att ta ett nytt snabblån hos Vivus.

Fakta om Vivus lån
vivuslogo
Första kreditperioden är helt avgifts- och räntefri vid återbetalning inom 30 dagar för nya kunder. Sedan tas en fast ränte ut baserat på kreditbeloppet, exempelvis: Låna 5 000 kr över 30 dagar med en fast månadsränta om 15% (750 kr), ger en årsränta om 180% och räknat som effektiv årsränta 448%. Det sammanlagda beloppet som ska återbetals är 5 750 kr, alternativt betalar man månadsräntan samt 3% amortering (900 kr). Varken uppläggningsavgift eller aviavgift tillkommer. Vivus är ett licensierat konsumentkreditinstitut som står under Finansinspektionen och Konsumentverkets tillsyn.
LÄS MER OM LÅN HOS VIVUS HÄR

+ Läs mer