Så skaffar du en personlig låneförhandlare

Tycker du att det är svårt att förhandla med banken? I USA och Storbritannien har det blivit en självklarhet att använda sig av en mellanhand när det gäller allt från att skaffa kreditkort till att ta bolån. Nu har trenden kommit till Sverige.

Vi som varken har tid, lust eller kunskap att fixa bästa dealen för vårt lån välkomnar utvecklingen av låneförmedlare med öppna armar.
– Vi förhandlar med bankerna åt dig. Du som låntagare behöver bara välja det
alternativ som passar dig bäst, säger Pontus Holgersson, vd för Consector – ett av bolagen som erbjuder låneförmedling i Sverige.

Vi är vana att ta professionell hjälp när det handlar om pensionsförsäkring eller husförsäljning. Men när det kommer till bankärenden sköter vi det oftast själva. Det är nu på väg att förändras, om man ser till de strömningar som kommer från utlandet.

holgersson3

Låneförmedlare erbjuder dig som låntagare en grundläggande analys av ditt behov och samlar in skräddarsydda erbjudanden från bankerna. Du kan sedan diskutera de olika alternativen med låneförmedlarnas experter och välja det lån som passar dig bäst.

Gratis hjälp
Ett företag som erbjuder låneförmedling är Consector. Att anlita dem kostar ingenting; deras arvode kommer från den bank som du som låntagare eventuellt väljer. Lyckas de inte erbjuda ett attraktivt alternativ får företaget ingen betalning.
– Det är faktiskt en win win win-situation. Låntagaren förbättrar sina villkor
kostnadsfritt, banken får en ny kund och vi får vårt arvode från banken, berättar Pontus Holgersson.

Finns det ingen risk att ni väljer den bank som ger mest i arvode?
– Vi har full transparens i allt vi gör. Låntagaren får se alla förfrågningar, anbud och resultat och i slutändan är det kunden som väljer alternativ, säger Pontus Holgersson.

Rådgivning efterfrågas
I dag stängs allt fler bankkontor ner och möjligheten till personlig och professionell ekonomisk rådgivning blir mindre. I det tomrum som uppstår efter den gamla tidens bankkontor ser många låneförmedlare ett utrymme som behöver fyllas. Hos kunden finns det fortfarande ett intresse för privatekonomi, även om bankens öppettider har förändrats.
Consector erbjuder rådgivning över telefon, internet och vid personligt möte. Pontus Holgersson håller med om att många är intresserade av, och efterfrågar kunskap om, privatekonomi.
– Det finns ett behov av kunniga experter som hjälper låntagare långsiktigt. Det
handlar inte om snabba lösningar. Vi erbjuder kunskap och gör det enklare för den vanliga låntagaren att förstå och att ta till sig bankernas erbjudanden och språk.

Naturlig utveckling
På samma sätt som du tar hjälp av olika resesajter när du ska boka en resa i dag är låneförmedling ett naturligt nästa steg för bankbranschen. Ingen springer längre runt mellan olika resebyråer och jämför priser fysiskt. Att låneförmedlare är framtiden och att tjänsten är här för att stanna är Pontus Holgersson övertygad om.

– Det här är en självklar – och nödvändig – utveckling av bankbranschen. Varför ska du behöva gå mellan olika bankkontor för att jämföra deras erbjudanden? Om du dessutom kan få hjälp av en påläst, kunnig expert inom området, varför inte ta chansen?, avslutar Pontus Holgersson.


huslan

Funderar du på lån?

Fyll i en ansökan här så jämför Consector bankernas erbjudanden helt gratis och hjälper dig välja.

+ Läs mer